Dialect als aandachtstrekker. Brabants in de openbare ruimte: Jos Swanenberg (Meertens Instituut/Universiteit Tilburg)

Ook in Noord-Brabant zijn dialecten zichtbaar in de openbare ruimte. Omdat die dialecten geen status van erkenning en geen standaardisering kennen, is de variatie in het Brabants dat zichtbaar is in de openbare ruimte heel groot. Dat zien we zowel in de spelling als in de grammatica van in het dialect geschreven teksten. Wat vertelt ons dit over het dialectgebruik en waarom wordt er überhaupt in het dialect geschreven? Het trekt de aandacht, maar is er meer?

In deze bijdrage gaat Jos Swanenberg op 22 september 2023 niet alleen in op wat we op fiets- of wandeltochten kunnen tegenkomen, maar ook op de zichtbaarheid van dialecten in die andere openbare ruimte, het internet. Wil je het verhaal horen, kom dan zeker naar de streektaalconferentie in Franeker.

meer informatie: nederlandsedialecten.org

Reacties zijn gesloten.