Hulp bij Vraag en Antwoord

Problemen om de vragenlijst in te vullen?

De vragenlijsten op deze website zijn google-formulieren die in de website zijn geplakt.

We hebben gemerkt dat sommige mensen dat type formulier niet of maar gedeeltelijk kunnen invullen. Intussen hebben we ook de oorzaak van die problemen achterhaald. Het heeft te maken met de browser, dat is het programma dat u opent als u op internet gaat. Sommige oudere browsers hebben problemen met googleformulieren. Helaas kunnen wij daar niets aan veranderen. Maar u wel.

  1. Hoe weet ik met welke browser ik werk?

Dat ziet u aan het pictogram (het tekeningetje) waarop u klikt als u op internet wil gaan. Hieronder ziet u de meest frequente:

explorer_2 of explorer = Internet Explorer (Microsoft)

firefox = Mozilla Firefox

chrome = Google Chrome

safari= Safari (vaak op Apple, iPad)

  1. Met welke browser werkt het formulier niet (goed) en met welke wel?

Het formulier werkt zeker in de meest recente versie van alle browsers. Bij de oudere versies gaat het meestal ook goed, maar niet altijd.

Vooral de oude versies van Internet Explorer geven problemen. Bij de versies 9 en ouder kunt u niets invullen, versie 10 heeft het lastig met de grotere velden. Bij de meest recente versie van Internet Explorer, de 11de, zouden er geen problemen mogen zijn.

  1. Waar haal ik een browser waarin ik het formulier wel kan invullen?

  1. Download Google Chrome. Deze browser is betrouwbaar en wordt door hetzelfde bedrijf gemaakt als het programma voor ons online formulier. Mozilla Firefox is een goede tweede keuze. Klik op de naam van de browser van uw keuze, dan komt u automatisch op de juiste pagina terecht.
  2. U werkt met Internet Explorer en behoudt die liever? Klik dan hier om die bij te werken naar versie 11. Als u van plan bent Internet Explorer ook voor andere zaken te blijven gebruiken, moet u dat ook doen. Microsoft stopt immers met de ondersteuning voor de oudere versies, waardoor die gemakkelijker gehackt kunnen worden. Versie 11 is bovendien de allerlaatste versie van Internet Explorer. Sinds de nieuwste versie van Windows die vorig jaar werd gelanceerd (Windows 10) werkt Microsoft met de opvolger van Explorer: Microsoft Edge. (pictogram: edgelogo )
  1. Het lukt me niet om mijn browser bij te werken of een nieuwe te downloaden. Toch wil ik het formulier graag invullen. Wat nu?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij sturen u de vragenlijst dan in excel. Vul dat formulier in en stuur het naar nederlandsedialecten@gmail.com. We voegen uw antwoorden dan toe aan de antwoorden die automatisch binnenkomen via de online vragenlijst. Beantwoord zeker alle vragen met *. In de online vragenlijst zijn die verplicht, omdat we de antwoorden nodig hebben voor een correcte verwerking.

Hebt u nog vragen, opmerkingen of problemen met de vragenlijst? Meld ze ons via ons contactformulier.

 

Scroll naar boven