Vraag en Antwoord, de 8ste streektaalenquête

Sinds 2016 publiceert de Stichting Nederlandse Dialecten regelmatig een vragenlijst over taalvariatie in Nederland en Vlaanderen. Met de antwoorden brengen we taalvariatie in het hele taalgebied in kaart. De enquête staat open voor iedereen in Nederland en Vlaanderen, uit alle streken en van alle leeftijden. Wij vragen u in deze vragenlijsten om per begrip de lokale/regionale variant(en) op te schrijven die u kent en/of gebruikt. U kunt de woorden opschrijven zoals u ze uitspreekt. Kunt u de vragenlijst niet rechtstreeks openen, klik dan hier.

Klik hier om rechtstreeks naar het formulier te gaan.

Inschrijven als vaste respondent of abonnee op de nieuwsbrief? Klik dan hier.

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/e/1FAIpQLSfYjTk4FgtqerzqBHwEnywu3dBE774UE8CTm-5_ZkEQz2T2Uw/viewform” query=”embedded=true” width=”640″ height=”8770″ /]

5 gedachten over “Vraag en Antwoord, de 8ste streektaalenquête”

  1. vraag 16 zou moeten aangepast worden aangezien er ge er enkel cijfers kunt invullen !

  2. Vind het vreemd dat de benamingen van het gevolgde onderwijs wat je kunt kiezen in Belgisch zijn. Ik heb MBO, Is dat secundair? Vind het ook vervelend dat ik het iedere keer opnieuw moet invullen

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven