Erkenning Limburgs: stand van zaken

Het bestuur van de provincie Limburg wil dat het Limburgs door het Rijk wordt erkend als regionale taal. Dat zou erg helpen bij het streven om meer Limburgers dialect te laten spreken.

Dat staat in een notitie van CDA-gedeputeerde Ger Koopmans voor het Limburgs Parlement over het beleid inzake streektaal die onlangs werd gepresenteerd.

Koopmans schrijft daarin dat hij een overeenkomst met het Rijk wil sluiten waarin het Limburgs wordt erkend als ‘zelfstandig en volwaardig onderdeel van het Nederlandse taalsysteem’. Eerder werd zo’n convenant ook afgesloten voor het Nedersaksisch dat in Noordoost Nederland wordt gesproken. Volgens Koopmans is op ambtelijk niveau positief gereageerd. De gedeputeerde denkt dat een overeenkomst met het Rijk zorgt voor positieve aandacht voor het Limburgs en met name helpt voor samenwerking met het onderwijs.

Klik hier voor het artikel op 1Limburg.nl dat de actuele stand van zaken rond het Limburgs geeft.

Reacties zijn gesloten.