Uit alle streken

De Stichting Nederlandse Dialecten heeft op woensdag 10/10 om 10.10u de spotify-
lijst Uit alle streken op haar Facebookpagina gelanceerd. Albert Bartelds (IJsselacademie) en Henk Scholte (Centrum Groninger Taal en Cultuur en maker/presentator van het streektaal radioprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent) stelden de lijst samen. Deze eerste lijst met veertig nummers uit heel Nederland en Vlaanderen is een mooie kennismaking met muziek in de diverse streektalen uit alle delen van Nederland en Vlaanderen.

De SND is van plan om geregeld nieuwe afspeellijsten op het SND-spotify-account te zetten. De moeite waard dus voor alle dialectliefhebbers om dit account te volgen! De lijst wordt gelanceerd n.a.v. de Week van het Nederlands die door de Nederlandse Taalunie wordt georganiseerd. Via deze weg komt u rechtstreeks op de Spotifylijst terecht. Hebt u zelf suggesties? U kunt ze kwijt in de reacties onder dit bericht. Belangrijke voorwaarde: het nummer moet op Spotify te vinden zijn.

2 reacties

  1. Streektaal Radio beluisteren of downloaden?? met heel veel Nedersaksische muziek
    https://we.tl/t-dwhVBKEITD

  2. Pingback: Spotifylijst SND: update – Stichting Nederlandse Dialecten

Reageren is niet mogelijk