Spotifylijst SND: update

De Spotifylijst van de SND is voor de eerste keer aangepast. Zoals eerder werd aangekondigd zijn tien nummers uit de lijst vervangen door tien nieuwe dialectnummers uit het hele taalgebied. De samenstellers van de lijst, Albert Bartelds en Henk Scholte, zijn intussen op zoek naar kerstnummers in het dialect.

Ter gelegenheid van de Week van het Nederlands lanceerde de Stichting Nederlandse Dialecten op woensdag 10/10 om 10u de Spotify-lijst Uit alle streken, met dialectliedjes uit het hele Nederlandse taalgebied. De lijst wordt samengesteld door Albert Bartelds (IJsselacademie) en Henk Scholte (Centrum Groninger Taal). Zij hebben toen hun voornemen geuit om geregeld nummers te vervangen door andere om de lijst wat dynamisch te houden. Dat is nu voor de eerste keer gebeurd.

Nu willen ze graag hun tweede voornemen uitvoeren en een aparte thematische afspeellijst maken. Hun eerste thema is – toepasselijk – Kerstmis. Hiervoor doen ze beroep op u, lezer, liefhebber en luisteraar van dialecten. Kent u liedjes en nummers in het dialect die over Kerstmis of de eindejaarsfeesten gaan en die op Spotify te vinden zijn? Laat het dan weten in de reacties hieronder of op onze Facebookpagina!’

7 gedachten over “Spotifylijst SND: update”

  1. Egbert Meijers

    Bin bezig een kinder-karstliedlied met kinder op te nimmen. Titel: Vet cool Karstfeest.

  2. Voorkeur Kerstnummers in het dialect :

    Kerstmis is dien dag dat ze niet schieten (in ’t Aantwaarps : Karstmis is diej dag da ze nie schiete.) van Wannes Van de Velde

  3. Pingback: Nieuwe dialectnummers op spotifylijst SND | CGTC

  4. Pingback: » Nieuwe dialectnummers op spotifylijst SND | Webloug

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven