Drents in het openbaar

lezing van Renate Snoeijing op de streektaalconferentie op 22 september

Drents in het openbaar Hoe zörg je der as streektaolinstelling veur dat het Drents meer zichtbaar wordt in de samenleving? Welke rol kunt overheden speulen as het giet um de streektaol in het openbaar? Hoe gebroekt de media het Drents? En welke veurbeelden van Drents in het openbaar bint er te vinden? Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol, nemp de zaal met in heur kiek op de Drentse taol in het openbaar. Dit veurjaor meuk ze al een kleine rondgang langs een koppel gemienten um ze te wiezen op de veurdielen van het gebroek van de streektaol in de gemiente. Ok informeerde ze de gemienten over de verantwoordelijkheid, die gemienten volgens heur hebt, um de streektaol te borgen en an te fietern. (En dit stukkie helpt ok bij méér Drents in het openbaar)

Scroll naar boven