Vragenlijst over emoties in het Nederlands

Piet van Sterkenburg schreef enige jaren geleden het boek ‘Vloeken, een cultuurbepaalde reacties op woede, irritatie en frustratie’. Daarna schreef hij nog heel wat artikelen over vloeken. Het laatste uit die reeks dateert alweer uit 2008.

In deze nieuwe vragenlijst willen we nagaan of er zich sinds 2008 opvallende veranderingen voorgedaan hebben in de manier waarop mensen lucht geven aan hun woede, vrees, verbijstering, paniek, pijn, ergernis, verrassing enz. Denk daarbij aan situaties als met uw vinger tussen een deur komen, de pas afgesneden worden door een automobilist op de snelweg, een grove overtreding waarnemen op uw sportidool, een collega die uw vriend of vriendin afsnoept, het behalen van een slecht cijfer voor een toets of aan iemand die u beledigt, enz. U kunt ons hierbij helpen door deze vragenlijst in te vullen, ten laatste op 1 februari.

TER INFO: Deze vragenlijst is geen dialectvragenlijst uit de reeks Vraag en Antwoord, die u elders op deze website kunt invullen (zie tabblad Vraag en Antwoord). De nieuwe dialectvragenlijst verschijnt rond 1 februari.

Klik hier voor de vragenlijst over emoties.

1 gedachte over “Vragenlijst over emoties in het Nederlands”

  1. Pingback: Vloeken en de Stichting Nederlandse dialecten – Stichting Nederlandse Dialecten

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven