Barbara Vanwelden

Biografie

Barbara Vanwelden (1979) werd geboren in Kortrijk en groeide op in Zwevegem. Ze studeerde Germaanse Talen (Nederlands – Engels) aan de Universiteit van Gent en Antwerpen. Daarna behaalde ze een meester in de Dramatische Kunsten optie acteren bij Dora van der Groen aan het
Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen. Barbara was als acteur te zien bij De Tijd, Cie de Koe en Laïka. Ze werkte als dialectcoach voor Het Goddelijke Monster (Hans Herbots) en Rundskop (Michaël Roskam). Ondertussen woont Barbara terug in Zwevegem en werkt ze daar aan de Kunstacademie als leerkracht en coördinator.

Korte beschrijving

Plots een telefoontje, één van mijn vroegere leraars van het Herman Teirlinck Instituut, dat ik toch talen had gestudeerd ook hé? En dat ik uit West-Vlaanderen was, toch, hé? Wel, of ik misschien zou kunnen dialect coachen voor een nieuwe serie? Dat leek mij een fijne opdracht en onbezonnen zei ik ja. Maar hoe pak je dat dan echt aan? Wat heeft een acteur nodig? En wat was het uiteindelijke resultaat?

Reacties zijn gesloten.