Bep Mergelsberg en Esther van Loo

Bio

Bep Mergelsberg

Bep Mergelsberg (Noorbeek, 1957) woont in Sittard. Zij groeide op in een meertalige familie waar, naast Limburgs ook Frans en Duits gesproken werd. Het Nederlands leerde ze op school. Ze is schrijver, dichter, theatermaker, dramadocent en docent Limburgse taal en literatuur. Zij regisseert in het Limburgse amateurtoneel en is dramadocent bij verschillende Zuid-Limburgse (theater)scholen. Ze was als meertalige, Euregio schrijfdocent verbonden aan het project Maastricht Culturele Hoofdstad 2018. Meerdere interviews, verhalen en gedichten in haar verschillende moedertalen werden gepubliceerd in verzamelbundels, kranten en tijdschriften. Onlangs gaf ze een Nederlandstalige fantasyroman uit die losjes geïnspireerd is op de Kelten, die Limburg ooit bewoonden. Haar werktalen zijn momenteel vooral Limburgs en Nederlands.

Esther van Loo

Esther van Loo (Voerendaal, 1965) is opgeleid als slaviste, eerstegraadstaaldocente en toetsdeskundige. Sinds 1990 is zij actief voor en achter de schermen van het onderwijs, onder andere als docent Russisch en Nt2, lerarenopleider, taalbeleidsadviseur, ontwikkelaar van toets- en lesmateriaal en trainer in de republieken van de voormalige Sovjet-Unie. Momenteel is zij zich aan het omscholen tot docent Lt2 (Limburgs als tweede taal) en zet zij zich via Levende Talen Limburgs in voor de emancipatie van het Limburgs, door aandacht voor het Limburgs in het onderwijs te vragen.

Korte beschrijving

Deelnemers zullen kort kennisnemen van de missie van Levende Talen Limburgs én een korte kennismakingsles Limburgs voorgeschoteld krijgen.

Klik hier om je in te schrijven voor de Streektaalconferentie.

Scroll naar boven