Jubileumcongres Veldeke Limburg en Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde

Thema ‘Dialect in het hart en onder de loep’

Veldeke Limburg bestaat dit jaar 90 jaar en de Verenging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde (VLDN) 40 jaar. Bovendien is 2016 uitgeroepen tot Jaor van de Limburgse dialekte. Reden voor beide organisaties om samen een jubileumcongres te organiseren op zaterdag 19 november 2016 van 10.00 tot 18.30 uur in Kasteel Groot Buggenum te Grathem. Het thema hiervan is ‘Dialect in het hart en onder de loep’. Diverse sprekers gaan in op dialectonderzoek en dialectcultuur in Limburg. Er zijn lezingen van onder anderen dr. Michiel de Vaan, drs. Gerald van Berkel en prof. dr. José Cajot. Ook treden De Kamazollekes op met hun Lonerlandse volksmuziek en er zijn toespraken van burgemeester Arno Verhoeven en wethouder Arno Walraven van de gemeente Leudal, gevolgd door een feestelijke receptie. Iedereen die geïnteresseerd is, kan gratis (met uitzondering van de lunch) deelnemen aan het congres.

Aanmelden hiervoor kan tot 15 november via secretariaat@vldn.be. Meer informatie is te vinden op www.veldeke.net/congresVLDN.htm

Reacties zijn gesloten.