Ellen Peters

Bio

Ellen Peters

Ellen Peters werkt sinds dit jaar als projectmedewerker cultuur bij het Twentehoes. Ze organiseert activiteiten die de Twentse taal en cultuur op de kaart zetten. Ellen is geboren en getogen in Oldenzaal en heeft altijd een voorliefde gehad voor het oosten van Nederland, maar tot haar grote spijt heeft nooit iemand haar de taal van haar grootouders geleerd. Daarom besloot ze op 25-jarige leeftijd om Twentse lessen te gaan volgen. 

Korte beschrijving

Ellen vertelt vanuit haar eigen ervaring hoe het is om een nieuwe taal, het Twents, te leren.

Sommige zaken die ze tegenkwam (en nog steeds tegenkomt) zijn bijvoorbeeld: lastige werkwoordsvervoegingen, negatieve stigma’s, prachtige dialectmuziek en onmeunige behulpzaamheid. Ellen legt aan de hand van onderwerpen zoals taalgevoel, leermiddelen, leraren en attitude uit waar haar positieve verwondering over het leren van ‘haar’ taal vandaan komt. 

Klik hier om je in te schrijven voor de Streektaalconferentie.

Reacties zijn gesloten.