Het Huus van de Taol bestaat 10 jaar!

image001

Feest bij het Huus van de Taol in Beilen: de streektaalorganisatie bestaat op 1 maart namelijk precies tien jaar.

De stichting ontstond op 1 maart 2007 toen Maandblad Oeze Volk, Stichting Het Drentse Boek en Stichting Drentse Taol samen verder gingen onder de naam Huus van de Taol.

Feest op zaterdag 4 maart
Het 10-jarig bestaan wordt gevierd op zaterdag 4 maart met een open dag. Het Radio Drenthe-programma Hemmeltied schenkt aandacht aan het jubileum met een live uitzending van 10.00 tot 12.00 uur.

Verder kunnen bezoekers de hele dag meedoen aan een zogenoemde Broescursus Drents: een spoedcursus van een halfuur. Daarnaast is er veel muziek, met onder andere Bezik, Martijje en Geert Jan Brader. Verschillende Drentse schrijvers treden op, er is een boekenmarkt en natuurlijk is het bij uitstek ook een dag om onderling Drents te praten!

Symposium
’s Middags is er een symposium in de raadzaal van het gemeentehuis over streektaal op social media. Erwin Kikkers van het Huus van de Taol vertelt over de social media activiteiten van het Huus van de Taol. Jos Swanenberg, streektaalfunctionaris in Noord-Brabant, vertelt over de Braboneger. Een Surinamer die op zijn derde naar Brabant is verhuisd en zelf ook Brabants praat. Lysbeth Jongbloet laat de variatie in Friese twitterberichten zien.

Van 10.00 tot 16.00 uur
De open dag op zaterdag 4 maart is van 10.00 tot 16.00 uur bij het Huus van de Taol aan het Raadhuisplein 1 in Beilen (in het gemeentehuis van Midden-Drenthe).

Entree is gratis.

Scroll naar boven