Een terugblik op de Streektaalconferentie in Brussel

Op vrijdag 20 november 2015 vond de tiende streektaalconferentie van de Stichting Nederlandse Dialecten plaats in Brussel. Het centrale thema was ‘Dialect in de meertalige grootstad.’ Een breed thema, dat behandeld werd in heel diverse lezingen: de complexe structuur van Brussel als stad en als gewest, de positie van het Brusselse (Vlaamse) dialect, de vraag of er wel een echt Amsterdams dialect bestaat, de positie van cit├ę-taal en andere etnolecten tegenover dialecten, het belang van taalvariatie en regiolecten voor taaltechnologie en de presentatie van het Dialectenloket. De Stichting Nederlandse Dialecten mocht samen met medeorganisatoren be.brusseleir en de vzw Variaties 45 ge├»nteresseerden verwelkomen.

Via het fotoverslag krijgt u alvast een impressie van het evenement. Wij nodigen onze bezoekers graag uit hun ervaring hieronder met ons en u te delen.

 

2 gedachten over “Een terugblik op de Streektaalconferentie in Brussel”

  1. Pingback: Sprekend Nederland, een boeiend project boven de rijksgrens - Taalverhalen

  2. Pingback: De taalverhalen van 2015: een overzichtje - Taalverhalen

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven