Nieuwe publicatie: Wie zegt wat waar?

omslag boek Wie zegt wat waar

Per streek zijn er soms opvallende verschillen tussen de woorden voor alledaagse dingen. Hoe noem(de) je je grootmoeder? ‘Oma’, ‘grootmoei’, ‘grandma’, ‘mémé’, ‘grotema’, ‘omoe’ of ‘bommama’? En een ‘lange gehaktstaaf’ uit de snackbar – heet die ‘frikadel’, ‘frikandel’, ‘curryworst’ of misschien wel ‘lange hamburger’? Zeg jij ‘manneken’,
‘mannetje’ of ‘menneke’? Zeg je ‘ies’ of ‘ijs’? Je taal laat zien waar je vandaan komt. In Wie zegt wat waar? is voor twintig onderwerpen uitgezocht en in kaart gebracht hoe ze heten, van Groningen tot Oostende.
Samen met het Genootschap Onze Taal presenteren wij die variatie binnen het Nederlands op een wat groter formaat (20 × 20 cm.), in mooie, duidelijke kaarten, die onze streektaaldeskundigen puntig en helder toelichten en uitleggen. Een boek voor taalliefhebbers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur van de regio.

Als dialectgeïnteresseerde en invuller van onze vragenlijsten, die als basis hebben gediend voor de meeste lexicale kaarten uit het boek, kunt u het boek nu al bestellen voor de speciale intekenprijs van 14,95 euro (winkelprijs: 19,95 euro)*. Als u vóór 1 juni intekent, ontvangt u een kortingscode zodra het boek is verschenen. Dat zal vermoedelijk half juni gebeuren.

*Excl. verzendkosten. Als u alleen het boek bestelt, bedragen die voor Nederland 2,5 euro. Ze vallen weg als u voor meer dan 19 euro bestelt in de webwinkel van Onze Taal.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.